Ook Toshiba komt met draadloze sd-kaart

Julian 648 0
Toshiba kondigt aan samen met Trek 2000 een draadloze sd-kaart te ontwikkelen. De makers willen camerafabrikanten bij het proces betrekken om tot een algemene standaard te komen. De kaart kan zowel raw- als jpeg-bestanden versturen.

Met de draadloze geheugenkaart gaat Toshiba de concurrentie aan met Eye-Fi, dat al enkele jaren diverse sd-kaarten op de markt heeft met wifi-ondersteuning.

De 8GB sdhc-kaart van Toshiba zal draadloos bestanden kunnen versturen via IEEE 802.11b/g wifi-netwerken. Ondersteuning voor de snellere n-standaard ontbreekt. Wel belooft Toshiba ondersteuning voor zowel jpeg- als raw-bestanden.

Om gebruik te maken van een draadloze geheugenkaart is wel ondersteuning in de camera nodig. Toshiba en Trek 2000 zoeken dan ook ondersteuning van camerafabrikanten. De twee hebben het "Standard Promotion Forum for Memory Cards Embedding Wireless LAN" en hopen daarmee samen met de industrie tot een standaard te komen.

Onderlinge communicatie

Toshiba wil het niet alleen mogelijk maken om bestanden van de camera draadloos naar een computer te verzenden, ook moeten foto’s tussen camera’s onderling gedeeld kunnen worden, mits deze beiden gebruik maken van een wifi-sd-kaart.