'Ook Sony A99 krijgt fasedetectiepixels op sensor'

Julian 1706 0
Volgens SonyAlphaRumors krijgt de Sony SLT-A99 net als de NEX-5R en NEX-6 fasedetectiepixels op de sensor. Dat lijkt vreemd, gezien de A99 een SLT-camera wordt met halftransparante spiegel - en dus een fasedetectiesysteem. Dat vraagt om uitleg.

Het verschil tussen de NEX- en SLT-camera's is de halftransparante spiegel. De NEX-camera's hebben die niet, dus moeten ze scherpstellen met behulp van contrastdetectie. Dat gaat nog niet zo vlot als met een fasedetectiesysteem, dus werkt Sony aan een sensor die fasedetectiepixels bevat. Deze 16-megapixel aps-c-sensor krijgen we hoogstwaarschijnlijk te zien in de NEX-5R en NEX-6, die naar verwachting 28 augustus officieel aangekondigd worden.

Volgens een nieuw gerucht dat volgens SonyAlphaRumors zo goed als waar is, krijgt de nieuwe 24-megapixel SLT-A99 ook fasedetectiepixels op de sensor. Opvallend, gezien in het SLT-ontwerp al een fasedetectiesysteem is voorzien. Volgens bronnen van de geruchtensite zorgt de combinatie van twee fasedetectiesystemen voor razendsnelle en zeer nauwkeurige focusprestaties.

Sowieso hebben we hoge verwachtingen van de A99 op focusgebied. Het toestel krijgt waarschijnlijk maarliefst 102 focuspunten. We zullen nog even tot de officiƫle lancering moeten afwachten. Waarschijnlijk presenteert Sony haar eerste fullframe slt-camera rond de Photokina (18-23 september).