'OOGGetuigen': nieuw magazine en app

Redactie 1711 0
Sanoma Media verrijkt de tijdschriftenmarkt met het nieuwe maandblad OOGGetuigen. Geen eindeloze doorwrochte artikelen, maar beeld is het uitgangspunt. Bovendien is er een app aan het blad verbonden dat ook in het teken van foto's staat.

OOGGetuige is een maandblad en een app voor zowel iPhone als iPad. Het magazine is het eerste Nederlandse tijdschrift dat voor het overgrote deel uit foto's bestaat, namelijk 90 procent. Het is dus eigenlijk een maandelijks fotoboek dat een selectie van de meest bijzondere beelden uit binnen- en buitenland wil laten zien.

Impact

Het magazine belooft een zakelijke toon te hebben, informatief en soms ook humoristisch te zijn. De foto’s die in het blad gepubliceerd worden zijn ondergebracht in rubrieken als nieuws & actualiteit, natuur & wetenschap, entertainment & glamour en beeldverhalen & fotodossiers.

Uitgever Wouter Verkennis zegt benieuwd te zijn naar hoe het publiek op het nieuwe blad reageert. 'Foto’s kijken gaat tegenwoordig vaak online, maar leveren niet dezelfde impact die we met een magazine juist wel kunnen bieden. Met het blad, de website, iPad en iPhone-app met dagelijkse nieuwe aanvoer van beeld, biedt OOGGetuige een crossmediale dimensie voor haar lezers en de fotobeleving', aldus de uitgever.


App

De aan het magazine verbonden app voor je iPhone en iPad beschikt over een selectie van foto's die elke dag wordt ververst. Met de foto’s die worden binnengehaald via de app kan een archief opgebouwd worden. De app is voor €0,79 te downloaden in de appstore.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie