Compact en indrukwekkend

Onze eerste indruk van de Nikon D7500

Redactie DIGIFO... 5770 0
Vanmorgen is hij officieel aangekondigd en wij hebben hem al even in onze handen kunnen houden: de Nikon D7500. De D7500 is de opvolger van de D7200 maar kan beter gezien worden als een kleine versie van de D500. Dit is onze eerste indruk van deze langverwachte camera.

De slogan van deze nieuwe Nikon-camera is 'I am chasing moments' en geeft goed aan voor wie deze camera bedoeld is:  serieuze amateurfotografen die graag een extra stap nemen om de perfecte foto te maken en niet bang zijn om creatieve opties te proberen. De camera is dan ook goed weersbestendig, kan tegen stof en waterdruppels en heeft een accu die het bijna 1.000 foto's volhoudt.

De camera is ook ontworpen om langdurig comfortabel te zijn. De D7500 heeft de diepe grip gekregen die ook te vinden is bij de D5600 waardoor de camera makkelijk de hele dag vast te houden is zonder dat je handen moe worden. De grip is diep genoeg voor iedereen met grote handen en maakt een cameraband bijna helemaal overbodig.Nikon D7500Nikon D7500Lees ook: Nikon D7500 aangekondigd

Autofocus

De D7500 is uitgerust met hetzelfde autofocus-systeem dat in de D7200 te vinden is, maar heeft wel wat updates gekregen. Zo beschikt de D7500 nu ook over de groep-veld-AF die voorheen alleen in de topmodellen van Nikon te vinden was. Deze AF-optie zorgt voor een snelle onderwerpherkenning en kan het onderwerp ook goed volgen. We hebben het nog niet uitvoerig kunnen testen, maar tijdens onze eerste hands-on weet de AF zeer precies te zijn lijkt deze functie een veelbelovende toevoeging.

4K Video

Deze nieuwe camera van Nikon is de eerste camera van Nikon, gericht op enthousiaste amateurfotografen, die filmt in 4K. Dit was al wel mogelijk met de D500 en de D5, maar deze camera's zijn meer gericht op professionele fotografen en komen dan ook met een serieuzer prijskaartje. Wat wel helemaal nieuw is, is de mogelijkheid om de video ook in mp4 op te slaan, wat het makkelijker maakt om de video direct op je smartphone te bekijken.

Ook kan je met de D7500 heel makkelijk 4K timelapse-video's maken met de ingebouwde intervalometer die niet alleen blind foto's maakt, maar ook nog eens rekening houdt met veranderingen van het licht en hiervoor, zo nodig, compenseert zodat  je rustige video's krijgt zonder flikkeringen.

Voorlopige conclusie Nikon D7500

Al met al lijkt deze D7500 een mooie toevoeging op het assortiment van Nikon. Wie alles uit zijn instapmodel heeft gehaald en serieus verder wil met fotografie lijkt de D7500 een logische stap waarmee je ongetwijfeld prachtige foto's kan maken.

Zodra wij een exemplaar binnenkrijgen op de redactie zullen we de Nikon D7500 uitvoerig aan de tand voelen en lees je of deze veelbelovende camera al zijn beloftes waarmaakt, maar voorlopig zijn we in ieder geval enthousiast.

Kijk voor meer informatie op de website van Nikon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie