Ontwikkel zelf je analoge films met de Osiris F1

Ontwikkel zelf je analoge films met de Osiris F1

Redactie DIGIFO... 4413 4
Hoewel het gros van de fotografen tegenwoordig digitaal fotografeert, blijft er een groep fanatieke filmliefhebbers. Deze fotografen zweren bij de spanning die komt kijken bij het zelf ontwikkelen van de foto's en de wachttijd tussen het maken van de foto en het zien van het resultaat. Speciaal voor deze groep komt Osiris met een filmontwikkelaar voor thuisgebruik.

Volgens veel filmfotografen hebben analoge foto's een stuk meer karakter dan de digitale variant. Elke filmsoort heeft een eigen karakter met een bepaalde korrel en typerend kleurverloop. Door de blijvende groei van digitale fotografie wordt het echter steeds lastiger om de foto's te ontwikkelen. Steeds meer plekken waar je je foto's kon laten ontwikkelen schorten dit op en om dit zelf thuis te doen kan erg ingewikkeld zijn.Osiris F1Lees ook: Nieuw objectief van Shenzhen Dongzheng Optics Technology

Osiris F1

Het Chinese bedrijf Osiris komt daarom met een compacte en betaalbare ontwikkelaar die op elk bureau past. De ontwikkelaar heeft vijf verschillende systemen om je foto's snel te ontwikkelen, waaronder een temperatuurregelaar, sortering van chemicaliën en automatisch reinigen. Deze systemen kunnen naar wens aangepast worden voor het beste resultaat met elke soort film. Wanneer de Osiris F1 in de winkels ligt en wat de adviesprijs wordt is nog niet bekend.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Osiris.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Man met Camera

De adviesprijs volgens de pagina is €680 (ong. 5000 Yuan) en het apparaat heeft heel eventjes op Aliexpress gestaan voor $1280.

Hun FB-pagina is https://www.facebook.com/osirisfilmtechnology/. Daar vind je ook foto's die door de Osiris F1 ontwikkeld zijn en een filmpje hoe het apparaat werkt.

afbeelding van Jasper van Bladel

Dank voor de toevoeging Andress.

afbeelding van Iman Heijstek

Ontwikkel tandjes doen het ook goed en zijn bijna gratis

afbeelding van taomarcus

Kan die ook midden formaat filmrolletjes ontwikkelen?
Je kan soms voor redelijk weinig analoge Hasselblads en andere mid-format merken kopen met lenzen.