Ontmoetingen langs de Yangtze in Noorderlicht Groningen

Ontmoetingen langs de Yangtze in Noorderlicht Groningen

Jasper van Bladel 2053 0
Fotograaf Ruben Terlou is bekend van het televisieprogramma 'Langs de oevers van de Yangtze'. De foto's die hij tijdens zijn reizen door China maakte worden vanaf 2 april tentoongesteld in Noorderlicht Groningen.

De tentoonstelling heet 'Ontmoetingen langs de Yangtze' en bevat de foto's die Terlou maakte tijdens zijn reis langs de langste rivier van China. Het land is een enorme grootmacht in de wereld, toch weten we er verrassend weinig over. Ruben Terlou reisde stroomopwaarts van de kust naar het binnenland en potretteerde het land en haar inwoners. 

Reflectie

Het land maakt enorme veranderingen door, zowel op cultureel als economisch vlak. Tradities en cultuur maken plaats voor een grotere welvaart en de gewone Chinees moet om die reden vaak offers brengen. De tentoonstelling confronteert de bezoeker met zijn of haar vooroordelen en ideeen over het land en nodigt uit tot reflectie op de snel veranderende wereld.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de site van Noorderlicht

De tentoonstelling opent vrijdag 1 april om 17:00. Er is een inleiding door Ruben Terlou zelf. De opening is vrij toegankelijk.Foto's: Copyright Ruben Terlou

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper