Ontdek Amsterdam met de Urban Photo Race

Ontdek Amsterdam met de Urban Photo Race

Jasper van Bladel 3311 2
De Urban Photo Race is een eendaagse fotowedstrijd, waarbij je samen met andere fotografen door de stad trekt op zoek naar unieke foto’s. Doel is het verzamelen van achttien foto’s, verdeeld over zes series.

Wat in 2011 klein begon in Amsterdam, is uitgegroeid tot een populair en uniek evenement. De Urban Photo Race is een fotowedstrijd, maar dan wel een heel bijzondere. Waar de organisatie van een normale fotowedstrijd deelnemers vraagt werk in te sturen, wordt het bij de Urban Photo Race op de dag zelf gemaakt. Als deelnemer ga je op ontdekkingstocht door de stad, om later op de dag met een aantal series foto’s terug te komen.

Thema’s

De verschillende thema’s worden op de dag zelf bekendgemaakt, op diverse checkpoints in de stad. De naam van de Urban Photo Race zegt het al, de wedstrijd vindt plaats in de grote stad. Amsterdam is al sinds het begin de plek waar de wedstrijd thuis is, maar vorig jaar is daar Berlijn aan toegevoegd.

Herontdekken

De wedstrijd is deels fotojournalistiek en deels schatzoeken. De fotografen, zowel professionals als amateurs mogen meedoen, gaan op zoek naar fotoverhalen in de stad. Zo ontdek je de stad, misschien wel je eigen stad, op een heel andere en nieuwe manier. Deelnemers starten om tien uur in de ochtend, om daarna om tien uur ’s avonds samen te komen op een feest, waar de foto’s worden verzameld en geproost wordt op de wedstrijd. Want dat is ook een belangrijk doel van de wedstrijd, het ontmoeten van andere enthousiaste fotografen.

Jury

De foto’s die gemaakt worden tijdens de wedstrijd worden beoordeeld door een jury die bestaat uit professionals uit de fotowereld. De winnaars worden bekendgemaakt op een later gehouden evenement. De winnende foto's en foto's van andere deelnemers worden dan tentoongesteld. Deze expositie is vrij te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is de resultaten van de eendaagse fotowedstrijd.

Inschrijven

De wedstrijd in Amsterdam vindt plaats op 11 juni 2016. Inschrijven voor de wedstrijd is mogelijk op de website van Urban Photo Race of op facebook. De gewone inschrijffase is net afgelopen, maar je kan je tot 7 juni nog inschrijven in de 'late-entry fase'. Je kan ook tickets kopen op de racedag zelf. Alle prijzen staan vermeld op de website van de Urban Photo Race.

We houden de Urban Photo Race in de gaten en zullen op regelmatige basis aandacht schenken aan dit bijzondere evenement.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Edith van Leeuwen

Leuke uitdaging waar ik graag aan mee wil doen.

afbeelding van Edith van Leeuwen

Leuke uitdaging waar ik graag aan mee wil doen.