Online verhalen vertellen met Blurb Mobile

Redactie 1348 0
Blurb introduceert een multimedia-app voor de iPhone, waarmee je vanaf je smartphone verhalen kunt vertellen. Met de Blurb Mobile-app kun je zowel foto's, video's, tekst en audio combineren tot een persoonlijk verhaal en deze direct delen met je vrienden.

Natuurlijk is het met de Blurb Mobile-app mogelijk om je zelfgemaakte verhalen direct te delen via de verschillende social media-kanalen, waaronder Facebook en Twitter. E-mailen of posten op je eigen Blurb-pagina is ook mogelijk. Om de verschillende mediacontent te bewerken, biedt de app verschillende opties, waaronder roteren, bijsnijden, schalen en drag- en drop-functionaliteiten waarmee de volgorde bepaald kan worden. Voeg je foto's samen, stop er een filmpje bij, 'geotag' de boel bij elkaar en met een korte beschrijving is je digitale verhaal klaar om gedeeld te worden.


Direct delen

Je zelfgemaakte verhaal is in zeven verschillende visuele thema's te stoppen. Eileen Gittins, oprichter van Blurb, ligt toe: 'Blurb staat bekend om twee dingen: mensen helpen om hun verhaal visueel in kaart te brengen en hen de mogelijkheid bieden om het werk direct te delen met het publiek. Tot voor kort was het voorkeursmedium een gedrukte boek, maar dat is allemaal aan het veranderen. Binnen negentig seconden heb je nu een persoonlijk foto- en videoverhaal.'

Beschikbaarheid

De Blurb Mobile-app is gratis te downloaden in de App Store en voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone. Daarnaast krijgt elke gebruiker van de app een eigen verhaalpagina op Blurb.com/mobile om de verhalen te delen. Voor gebruikers die extra foto-, video- en audio-mogelijkheden willen, is er een upgrade naar Blurb Mobile Plus mogelijk. Die kost je wel 1,36 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie