Onheilspellende beelden van lugubere realiteit

Redactie 675 0
Met een nauwgezette enscenering en cinematografische technieken maken Carlos en Jason Sanchez menselijke emoties tastbaar. Het beklemmende werk van de Canadese broers hangt vanaf deze week in Torch Gallery in Amsterdam.

In hun werk herontdekken de fotografen de menselijke emoties die zijn verborgen in de sensatieverhalen van de media. Door slim gebruik van cinematografische technieken zijn ze in staat om gevoelens van haat, geweld en angst tastbaar te maken. Carlos en Jason willen je met hun beelden op een intelligente manier bereiken. Niet zoals de om aandachtschreeuwende krantenkoppen die alleen een gevoel van apathie bezorgen. Hun doel is een eerste schok te veroorzaken waarna je een eigen interpretatie kan geven aan hun werk.

Foto © Carlos en Jason Sanchez - To Control

Nieuwe context

De broers gaan geen onderwerp uit de weg. De beelden die zij maken variëren van onderwerpen als de Hitlerjugend tot een portret van een veroordeelde moordenaar. Hun doel is om elk beeld persoonlijk te maken, hoe verschrikkelijk het onderwerp ook is. Door sterk te ensceneren trekken ze gebeurtenissen uit hun context. Zo krijgen ze het voor elkaar om een explosie in een oorlogsgebied ook betekenis te geven in een alledaagse westerse context. De angst voor dood en vernietiging komt op deze manier ineens veel dichterbij. De schuldvraag die in de context van een oorlog speelt, doet er niet meer toe.


Foto © Carlos en Jason Sanchez - The Everyday

Fotografen

Het werk van Carlos en Jason werd opgenomen in verschillende tentoonstellingen in New York, Montreal, Amsterdam en Madrid. In 2006 exposeerde FOAM in Amsterdam hun werk.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie