One Memento-app laat je slechts één foto maken

Julian 2548 0
In het digitale tijdperk waarin je onbeperkt door kunt klikken gaan sommige fotografen weer op zoek naar beperkingen. Je kunt je analoge slr weer oppakken en je beperken tot 36 foto's per rolletje. One Memento voor de iPhone gaat nog verder, met de app kun je één foto maken.

De makers van One Memento noemen de app een experiment. Met de gratis app kun je één foto maken, in totaal willen de initiatiefnemers 250.000 foto's verzamelen, daarna is het gedaan met de pret en kan niemand meer fotograferen met de app.

One Memento

Wat zou je vastleggen als je slechts één foto mag maken en die met de wereld deelt? Dat vragen de makers zich af. Op moment van schrijven zijn er 513 foto's gemaakt.

Ondanks dat je maar één foto kan maken met One Memento is de app toch nog een beetje vergevingsgezind. Nadat je op de ontspanknop drukt heb je nog twee uur de tijd om de foto opnieuw te maken.

Memento wijzigen

Wil je jouw unieke moment toevoegen aan de 250.000 foto's, dan zul je ook over een Twitter-account moeten beschikken. Dat is de enige manier om in te loggen en gebruik te maken van de app.