One Day on Earth-project nadert (10 oktober)

Julian 613 0
Stof de filmfunctie van je dslr of compactcamera maar af, op 10 oktober vindt het One Day on Earth-project plaats. Over de hele wereld zullen studenten, filmmakers en hobbyisten hun belevenissen vastleggen. Ook jij kan een bijdrage leveren.

Enkele maanden geleden berichtten we over het project, waarbij iedereen opgeroepen wordt op 10 oktober 2010 zijn of haar eigen perspectief op het leven te filmen. Het resultaat wordt gecombineerd tot een online videoarchief (voor non-profit gebruik) en een twee uur durende documentaire.

Inmiddels hebben al zo’n tienduizend mensen zich ingeschreven en toegezegd een bijdrage te leveren. Op de website en het vimeo-kanaal van de organisatie wordt uitgeleefd naar de grote dag, met webcasts en filmpjes van deelnemers, zoals James Travis III die vanaf de Zuidpool een bijdrage zal leveren.


Meedoen

Een eigen bijdrage leveren kan door je te registreren als deelnemer. Je gemaakte beeld­materiaal kun je na 10 oktober uploaden naar de website. Er zijn ook diverse groepen in het leven geroepen waarbij je je kunt aansluiten, waaronder een hddslr-groep, voor dslr-filmers.