Onderwaterhuizen voor Nikon D600 van Ikelite, Nauticam en Sea&Sea

Julian 1721 0
Onderwaterfotografen met een Nikon D600 hebben vanaf nu keuze uit drie verschillende onderwaterhuizen. Zowel Ikelite, Nauticam als Sea&Sea hebben een behuizing in het assortiment voor Nikon's goedkope fullframe-camera.

Het onderwaterhuis van Ikelite is de goedkoopste van het drietal, met een adviesprijs van 1600 Amerikaanse dollar. Met het onderwaterhuis van Ikelite voor de Nikon D600 kun je tot zestig meter diep je camera gebruiken. Wil je flitsen, dan kan dat met optionele Ikelite DS Substrobes, met behoud van ttl-meting, zonder dat je de ingebouwde flitser moet gebruiken.

Ikelite D600

Nauticam NA-D600

Is zestig meter je niet diep genoeg, dan kun je kiezen voor de Nauticam NA-D600. Met dit onderwaterhuis mag je Nikon D600 tot honderd meter diep het water in. Daar staat wel een prijskaartje van 3300 euro tegenover. Het onderwaterhuis beschikt over vier bevestigingspunten voor flitsers en Nauticam geeft je de mogelijkheid om 'dome ports' voor objectieven van andere merken te gebruiken met behulp van adapters.

Nautica NA-D600

Sea&Sea MDX-D600

Voor 3400 dollar mag je je Nikon D600 in de Sea&Sea MDX-D600 huisvesten. Met dit onderwaterhuis kan je fullframe-Nikon eveneens honderd meter diep het water in. Werken met externe flitsers kan via een optische fiberkabel, die het licht van de ingebouwde flitser doorgeeft aan de externe exemplaren om deze vervolgens af te laten gaan.

Sea & Sea MDX-D600