Onderwaterhuis voor Olympus Pen E-PL1

Julian 1005 0
Olympus introduceert de PT-EP01. Het onderwaterhuis is exclusief geschikt voor de E-PL1. De nieuwe Pen is daarmee de eerste die mee de diepte in kan. De behuizing gaat 599 euro kosten.

Volgens Olympus is de PT-EP01 het eerste onderwaterhuis voor een Micro Four Thirds-camera. De behuizing weegt 1100 gram en is daarmee half zo zwaar als de PT-E06, voor de Olympus E-620 dslr.

De behuizing is bestand tegen een waterdruk die overeenkomt met een diepte van 40 meter. Je kunt onderwater gebruik maken van Live View, maar ook de elektronische zoeker is te gebruiken in het onderwaterhuis.

Een deel van de achterzijde is transparant en heeft een klein venster net onder het lcd. Zo kun je zien of er water de behuizing binnengerdrongen is, voordat er sprake is van echte schade.

De PT-EP01 heeft een vaste lenspoort geschikt voor de 14-42mm en 9-18mm MFT-objectieven. Ook kan er op het huis een optionele flitser en macrolensadapter worden aangesloten. Het onderwaterhuis voor de Pen E-PL1 krijgt een adviesprijs van 599 euro.