Ondersteuning voor raw-bestanden in Windows

jesse kraal 9178 2
Microsoft heeft een update uitgebracht voor haar Camera Codec Pack waarmee het mogelijk wordt om raw-bestanden te tonen in de verkenner en Windows Live Photo Gallery. Juich niet te vroeg, want nog lang niet alle camera's worden ondersteund.

Om je raw-bestanden zichtbaar te maken in de verkenner en Windows Live Photo Gallery kun je via de website van Microsoft de nieuwste versie downloaden van het Camera Codec Pack. Deze is beschikbaar voor Windows 7 en Vista Service Pack 2.

De update maakt het ook mogelijk om in de Photo Gallery foto's te bewerken. Hierbij wordt echter niet het raw-bestand bewerkt, maar een jpg-kopie. Voor echte raw-bewerking is dus nogsteeds andere software vereist.

Afgaande op de lijst van ondersteunde camera's blijkt dat nog lang niet alle camera's ondersteund worden. Microsoft loopt ongeveer een jaar achter, camera's als de Canon 1100D, 600D en 60D, Nikon D3100, D5100 en D7000 en diverse recentere Sony en Pentax camera's komen niet in de lijst voor.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Iebeltje

Bedankt voor het wijzen op deze update, eindelijk is het mogelijk om in de verkenner al een overzicht van je RAW bestanden te hebben.

afbeelding van harrycla

Nuttige aanvulling... eindelijk Microsoft!