Olymups M.Zuiko 17mm f/2.8 II in de maak

jesse kraal 1386 0
Olympus komt de eer toe dat zij als eerste een objectief met een vast brandpunt uitbrachten voor het micro four thirds-systeem, de M.Zuiko 17mm f/2.8. Dit pancake-objectief is optisch echter niet meer helemaal bij de tijd, lijkt ook Olympus te vinden. Tijd voor een nieuwe versie.

Heel groot zijn de verschillen niet, zo is te zien in het gepubliceerde patent op Egami-blog. Het grootste verschil lijkt te zitten in het achterste element, dat iets van vorm veranderd.

Daarnaast verwachten we snellere autofocus in combinatie met de nieuwste Olympus PEN-camera's en de OM-D EM-5. Het huidige model stelt niet zo snel scherp als de nieuwste Olympus-objectieven.

De Japanse blog weet ook te melden dat er bij Olympus gemiddeld zo'n zes maanden zit tussen het openbaar worden van een patent en de daadwerkelijke introductie van het objectief. In dat geval zouden we nog dit jaar kennis kunnen gaan maken met het verbeterde objectief.

Zuiko 17mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse