Olympus zoekt het hogerop

Redactie 494 0
Zaterdag 22 maart vertrekt Nederlands fotograaf en bergbeklimmer Menno Boermans naar het Himalayagebergte. Voorzien van vier Olympuscamera

8013 meter
Met een vijfkoppig team gaat Menno Boermans proberen de top van de 8013 meter hoge Shisha Pangma te beklimmen. Als dat lukt, zijn zij de eerste Nederlanders die deze berg bedwingen. Boermans zal uitgebreid verslag doen in de Volkskrant. Via een satellietverbinding zal hij meerdere keren per week tekst en beeld naar de krant sturen.

Olympus
Op zoek naar een geschikte camera voor gebruik in het hooggebergte kwam Boermans uit bij Olympus. Daarbij let de bergbeklimmer vooral op gewicht, aangezien elke gram naar boven gedragen moet worden. Wel opvallend is dat de sportieve fotograaf vervolgens maar liefst vier camera’s meesleept naar de top.

Zijn werkset zal bestaan uit de een Olympus E-3 en E-510 spiegelreflex, als deze in extreme situaties niet meer te hanteren is, heeft hij een u 1200 of u 770 SW op zak. Compactcamera’s die wel tegen een stootje kunnen.

Boermans is dé expert als het gaat om fotograferen onder barre omstandigheden. Hij klimt en skiet in berggebieden overal ter wereld en legt de fascinerende momenten vast voor gerenommeerde internationale media. Onlangs verscheen zijn boek 'Ooghoogte', een bundeling van zijn beste werk.


Meer informatie over Menno Boermans en zijn expeditie naar de Himalaya is te vinden op de volgende websites: www.mennoboermans.eu en www.shishapangma.nl.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie