Olympus werkt aan nieuwe professionele camera

Julian 2154 0
Olympus bevestigt te werken aan een professionele camera, waarop de hoogwaardige 4/3-objectieven goed tot hun recht moeten komen. Het is nog niet bekend of de camera een spiegel zal krijgen, maar het toestel moet met name op gebied van autofocus goede prestaties leveren.

Olympus kondigt het nieuws zelf aan op de officiƫle Facebook-pagina. In het bericht is te lezen dat de fabrikant werkt aan een nieuwe body voor de Top Pro-objectieven.

Topman Akira Watanabe bevestigt dat Olympus werkt aan een camera die autofocusprestaties moet leveren die behoren bij de hoogwaardige objectieven van het Olympus Four Thirds-systeem, zoals de 90-250mm f/2.8.

Wanatabe zegt blij te zijn met het succes van de OM-D E-M5, maar geeft toe dat de prestaties in combinatie met de 4/3-objectieven niet zijn zoals je zou mogen verwachten.

Nieuw topmodel

Daarom wordt gewerkt aan een nieuwe camera, die boven de E-M5 compacte systeemcamera en E-5 dslr gepositioneerd zal worden. Mogelijk werkt Olympus aan een E-7 met spiegel, de fabrikant zou de sensor uit de E-M5 kunnen gebruiken in een dergelijk toestel in combinatie met een fasedetetie autofocussysteem.

Het is niet zeker of de nieuwe camera een spiegelreflex gaat worden. Olympus zou ook voor een spiegelloos ontwerp kunnen kiezen. Wanatabe laat echter tijdens een gesprek met een aantal journalisten weten in Frankfurt weten dat de E-5, E-30 en E-620 nog steeds in productie zijn, Olympus heeft de spiegelreflex dus nog niet opgegeven.

90-250mm 2.8
De 90-250mm f/2.8 is een van de objectieven in de Top Pro-serie. Door de cropfactor van 2x komt het bereik overeen met 180-500mm op een fullframe-camera.