'Olympus werkt aan digitale variant populaire Trip 35'

jesse kraal 1821 3
Met zo'n tien miljoen geproduceerde exemplaren is de Trip 35 misschien wel de populairste Olympus-camera aller tijden. De fabrikant lijkt te hopen op nieuw succes, in de wandelgangen gaan geruchten over een digitale variant met vast objectief: de 'Trip-D'

Veel van de (oudere) lezers zullen de Olympus Trip 35 ongetwijfeld kennen. Dit kleine en betaalbare analoge camera'tje heeft een uitstekend 40mm f/2.8-objectief en door zijn seleniumfotocel zijn batterijen niet nodig. Er zijn er naar verluid dan ook zo'n tien miljoenen van geproduceerd. Dit succesverhaal krijgt mogelijk een vervolg in het digitale tijdperk.

Het doorgaans goed ingelichte 43rumors.com heeft namelijk vernomen dat Olympus zou werken aan een digitale Trip, een 'Trip-D' dus. Net als het origineel zou het gaan om een compacte camera met een niet verwisselbaar objectief met vast brandpunt. Het formaat van de sensor blijft nog gissen, maar het zou ons niet verbazen als Olympus ook voor deze serie camera's gebruik maakt van een micro four thirds-sensor. Olympus zou met de Trip-D de concurrentie aan kunnen gaan met de Ricoh GR, Nikon Coolpix A en Fujifilm X100S, wat ons betreft geen slecht idee.

Veel details over de camera zijn er nog niet, ook is het nog niet duidelijk wanneer Olympus de Trip-D wil uitbrengen. Voorlopig is het dus nog even afwachten.

Olympus Trip 35

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Rh Boks

Het zou mooi zijn als er een 16MP fullframe in zou zitten zoals in het origineel.
Het is ook jammer dat Olympus niet heeft gekozen voor het originele PEN formaat 1/2 fullframe voor de PEN serie.

afbeelding van jesse kraal

Voor zover wij weten heeft de originele Trip 35 nooit een 16-megapixel gehad... ;)

afbeelding van RH Boks

Ik bedoelde alleen FF niet het aantal pixels uiteraard want de populaire trip 35 is natuurlijk een analoge camera.
Ik ben er van overtuigd dat je met gemak een FF sensor kwijt kan in de trip 35, sterker nog het zou zelfs kunnen in de beroemde Rollei 35 of Minox 35. Momenteel is de prijs van een FF sensor aanvaardbaar. Dat was zo 5 jaar geleden nog niet zo. Ik vindt de digitale OM-D ook een enorm gemiste kans om de OM in digitale vorm leven in te blazen. Ik heb vroeger een OM-1 gehad en dat was geweldig. Maar nu met een slechts een sensor van een 1/4 FF is dat geen interresante camera meer. Daarom gebruik ik nu de Nikon D800E en D4. (ook Nikon was zeer traag met de introductie van FF)