Olympus vooziet Though TG-870-compactcamera van high-res-lcd

Olympus vooziet Though TG-870-compactcamera van high-res-lcd

PieterMolenaar 641 0
Olympus heeft een nieuwe model toegevoegd aan zijn Though-compactcameralijn. De Though TG-870 heeft een lcd met hogere resolutie gekregen, terwijl ook een zogeheten 'Live Composite'-modus voor langere belichting toegevoegd is.

De Though-compactcameraserie van Olympus kan tegen een stootje en is waterdicht. Door deze onderscheidende eigenschappen heeft de categorie nog relatief weinig te lijden van de opmars van smartphones. De TG-870 is het nieuwste model in de Though-serie van Olympus. 

Verbeteringen

In plaats van een opklapbare 3”-lcd met 460.000 subpixels, zoals bij de Though TG-860, maakt Olympus bij dit nieuwe model gebruik van een variant met 920.000 subpixels. Naast deze upgrade beschikt de Though TG-870 nu ook over een 'Live Composite'-modus, waarbij de uiteindelijke belichting in realtime gesimuleerd wordt. Handig voor gebruik in situaties met lange belichtingstijden, zoals het fotograferen van de sterrenhemel.

Tevens heeft Olympus bij de Though TG-870 het aantal creatieve filters uitgebreid met zes, waardoor het totaal op 13 komt. Voor de rest komen de specificaties overeen met het vorige model. Zo heeft de ruige compactcamera een gestabiliseerd objectief met 5x-optische zoom, beginnend bij een kleinbeeldequivalent van 21mm, en is de camera voorzien van een 16-megapixel-cmos-sensor.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus Though TG-870 is vanaf april leverbaar voor een adviesprijs van 299 euro.