Olympus VF-3 nu ├ęcht officieel

jesse kraal 4170 4
Dat Olympus met een nieuwe digitale zoeker zou komen was al bekend, nu is ook duidelijk wat deze VF-3 gaat kosten. De nieuwe zoeker is het kleine broertje van de al bestaande VF-2.

De Olympus VF-3 is een elektronische zoeker die iets onder de reeds bestaande VF-2 wordt gepositioneerd. Hij heeft een lagere resolutie, 920.000 beeldpunten, tegen de 1.440.000 van de VF-2 en een iets lagere vergroting. De VF-2 vergroot het beeld 1,15x waar de VF-3 dit 0,97x doet. Verder is de nieuwe zoeker iets kleiner en lichter dan zijn grotere broer.

Net als de VF-2 kan de VF-3 kantelen onder een hoek van 90 graden en is de zoeker leverbaar in de kleuren zwart en zilver. Beide zoekers zijn te gebruiken op de Olympus XZ-1 en alle Pen-canera's met uitzondering van de E-P1, die niet over de benodigde accessoirepoort beschikt.

De VF-3 ligt nog deze maand in de winkel. Olympus geeft de zoeker een adviesprijs mee van 199 euro. De VF-2 is momenteel te vinden voor rond de 200 euro, dus waarschijnlijk zal de straatprijs van de VF-3 lager komen te liggen.

Olympus VF3

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van RHBoks

leuke aanvulling, de prijs moet lager gaan liggen.

afbeelding van KeesD

Er is nog een verschil: de VF-2 heeft geen lock, waardoor hij gemakkelijk van het toestel kan schuiven en kwijt kan raken als je even niet oplet. De VF-3 heeft wel een lock. Voor mij de belangrijkste reden om voor een VF-3 te kiezen, hoewel ik me ook afvraag waarom ze niet gewoon een VF-2 met lock op de markt hebben gebracht...

afbeelding van Robbie

Het is mij nog niet duidelijk of hij nu wel of niet geschikt is voor de Pen P1

afbeelding van Julian

De E-P1 heeft geen elektronische accessoirepoort en dus geen ondersteuning voor elektronische zoekers.