Olympus TG-1 iHS is lichtsterke onderwatercamera

jesse kraal 4142 1
Terwijl Olympus zelf een zorgvuldig opgezette campagne met teasers aan het uitrollen is, lekte de nieuwe TG-1 iHS al uit via een Amerikaanse vergelijkingssite. De nieuwste toevoeging aan de Tough-lijn van Olympus heeft een lichtsterk objectief en kan in extreme omstandigheden worden gebruikt.

'World's first', met die kreet probeert Olympus je warm te maken voor haar nieuwste camera. Op de speciale micro-site staat een promo-filmpje dat doet vermoeden dat het om een camera gaat die bestand is tegen de extreme omstandigheden als sneeuw, modder en water. De via de BestBuy-website uitgelekte Tough TG-1 iHS voldoet precies aan die kenmerken.

Olympus TG-1

Lichtsterk

De 'rugged camera' heeft eenĀ  lichtsterk objectief met een maximale lensopening van f/2.0 in de groothoekstand. Ter vergelijking: het huidige Tough-topmodel moet het doen met f/3.9. Waarschijnlijk is het ook die lichtsterkte waar Olympus op doelt met 'world's first'. Volledig ingezoomd moet je echter genoegen nemen met f/4.9.

Olympus TG-1

Specificaties

Dankzij het lek op de Amerikaanse website, die via Google Webcache nog steeds te bekijken is, weten we vrijwel alle specificaties van de TG-1 al. Zo krijgt de camera een 12 megapixel 1/2,3-inchsensor, een 3"oled-scherm en 4x optische zoom. Filmen kan in 1080p, de gevoeligheid loopt tot iso 6400 en gps is aanwezig.

De Olympus TG-1 iHS is schokbestendig tot een valhoogte van twee meter en werkt tot twaalf meter onderwater. Volgens de specificaties is het toestel ook bestand tegen vrieskou, maar hoe streng de Siberische winters precies mogen zijn is niet bekend. Op de website stond een prijs vermeld van net geen vierhonderd dollar. Wanneer Olympus het toestel officeel presenteert is nog niet bekend.

Tough-1

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Dennis K.

dit kan wel eens een waardige opvolger worden voor mij Panasonic FT2