Olympus stopt met megapixelrace

Redactie 450 0
Olympus stopt met de 'megapixelrace' wat betreft hun digitale spiegelreflexcamera's. Dat verklaart de camerafabrikant in een interview tegenover CNet.

Volgens de camerafabrikant zijn 12 megapixels meer dan voldoende voor de 'mainstream fotograaf'. Commerciƫle fotografen en studiofotografen die echt meer megapixels nodig hebben, kunnen beter uitwijken naar fullframe-modellen, aldus Olympus. Daarmee sluit de fabrikant deze groep expliciet uit, aangezien Olympus zelf dergelijke camera's niet in het assortiment heeft.

Het einde van de deelname aan de megapixelrace wil niet zeggen dat Olympus geen aandacht meer zal besteden aan de sensoren. Olympus zal de aandacht richten op dynamisch bereik, ruisniveau's op hogere iso-waarden en kleurreproductie.

Olympus had naar eigen zeggen vanaf het begin de 12-megapixelgrens als ruw idee voor ogen voor wat betreft de op het Four Thirds-systeem gebaseerde E-serie. Dit systeem maakt gebruik van kleinere sensoren dan het gangbaardere APS-C- en DX-formaat en veel kleiner dan het fullframe-formaat, welke gebruikt worden door marktleiders Nikon en Canon.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie