Alle pijlen gericht op MFT

Olympus stopt met Four Thirds objectieven

Redactie DIGIFO... 1224 0
Zes en een half jaar na het verschijnen van de laatste Four Thirds-camera maakt Olympus bekend geen objectieven voor dit systeem meer te produceren. Het bedrijf heeft al een aantal jaar geen objectieven voor dit systeem uitgebracht, maar laat in de nieuwste catalogus weten helemaal te stoppen met de productie van deze objectieven.

Het verdwijnen van de Olympus Four Thirds objectieven zat er al een tijd aan te komen en in de nieuwste catalogus staat bij de Four Thirds-objectieven vermeld dat deze niet meer geproduceerd zullen worden. Beschik je nog over een Four Thirds camera en heb je nog een objectief op je verlanglijstje staan, dan is dit het moment om de keuze te maken. Binnenkort kan het wel eens heel lastig worden om het objectief te vinden.Olympus stopt met Four Thirds objectievenLees ook: Adobe stopt met Creative Suite - Lightroom voorlopig veilig

Four Thirds systeem

In 1999 kwam Olympus voor het eerst met het Four Thirds systeem op de proppen. Dit systeem gebruikt dezelfde kleine sensor die nog steeds gebruikt wordt in de Micro Four Thirds systemen die tegenwoordig razend populair zijn, maar maakte nog wel gebruik van een spiegelmechanisme. Dit, in combinatie met de grootte van de objectieven, maakte dat de camera's nauwelijks compacter zijn dan de kleinere spiegelreflexcamera's die op dat moment op de markt verschenen. Pas toen de spiegel werd weggehaald, en zo het Micro Four Thirds systeem werd geïntroduceerd was er een duidelijk verschil in formaat en was het voor gebruikers aantrekkelijk om over te stappen op.

Kijk voor meer informatie op de website van Olympus en klik op deze link om de catalogus te lezen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie