Olympus presenteert E-3 aan de pers

Julian 496 0
Donderdag 15 november presenteerde Olympus in Amsterdam zijn nieuwe vlaggenschip aan de Nederlandse en Belgische pers. Een kort verslag ter plaatse.

In een uitgebreide presentatie met veel verkoopcijfers, marktonderzoek en statistiek liet Olympus zien hun huiswerk goed te hebben gedaan. De camerafabrikant heeft grote plannen met de recente modellen als de E-410, E-510 en nu de E-3. De doelstelling is om derde speler in de fotografiemarkt te worden. Om dit mogelijk te maken belooft Olympus niet stil te zitten wat nieuwe ontwikkelingen betreft.

Voor de gelegenheid werden twee specialisten op het gebied van autofocus en beeldstabilisatie overgevlogen uit Japan. Zij wisten ons te vertellen dat het autofocussysteem in de Olympus E-3 25 tot 35% sneller is dan dat van de concurrentie.

Ook wat beeldstabilisatie betreft moeten andere merken in het stof bijten als we de indrukwekkende grafieken van Olympus mogen geloven. De stabilisator in de camera zou tot 5 stops 'winst' moeten opleveren Met een 100mm lens (35mm equivalent) houd je normaal gesproken een sluitertijd aan van 1/100e seconde of sneller, om een bewogen foto te voorkomen. Volgens Olympus kan een E-3 in dat geval ook op 1/3e seconde nog een scherpe opname maken.

We zullen er snel achter komen of Olympus deze cijfers ook hard kan maken. Olympus gaf ons een Olympus E-3 met Zuiko Digital ED 12-60mm f2.8-4.0 SWD lens mee, om aan een uitgebreide test te onderwerpen. Deze zal binnenkort te lezen zijn op digifotopro.nl