Olympus Photography Playground Atelier in Amsterdam

Olympus Photography Playground Atelier in Amsterdam

Julian 4713 0
Na de eerste Photography Playground in Berlijn in 2013, reist de interactieve wereld van kunst en fotografie dit jaar naar ons land af. Van 12 juni t/m 13 juli 2014 kun je in Amsterdam het OM-D Photography Playground Atelier bezoeken én fotograferen met de Olympus OM-D E-M10, die gratis wordt uitgeleend.

In 2013 organiseerde Olympus in Berlijn de OM-D Photography Playground. Een oude fabriek werd omgebouwd tot een enorme speelruimte waar bezoekers met de Olympus OM-D E-M5 konden fotograferen. Het werd een groot succes, meer dan 50.000 mensen bezochten de interactieve wereld vol kunstwerken. Ook wij brachten een bezoek, lees hier ons verslag.

Olympus Photography Playground Atelier in Amsterdam

Dit jaar organiseert Olympus een vergelijkbare ervaring in Amsterdam. Aan de Spuistraat 172 kun je van 12 juni t/m 13 juli 2014 het Olympus Photography Playground Atelier bezoeken. De locatie beslaat duizend vierkante meter en staat vol met interactieve kunstwerken die je kunt fotograferen. Dit keer doe je dat met de nieuwe Olympus OM-D E-M10. Toegang is gratis en de camera wordt gratis uitgeleend aan bezoekers. Het geheugenkaartje mag je na afloop houden zodat je de foto's thuis kunt bekijken en bewaren.

Olympus Playground Atelier

Meld je aan voor de exclusieve workshops met topfotograaf Brendan de Clercq!

Tijdens het Olympus OM-D Photography Playground Atelier organiseren wij in samenwerking met Olympus een aantal exclusieve workshops met topfotograaf Brendan de Clercq. Meld je snel aan, want vol is vol!

  • Data: 21 juni (portretfotografie), 27 juni (studiobelichting)
  • Tijd: 12.00 tot 15.00
  • Locatie: Spuistraat 172, Amsterdam
  • Inclusief: lunch & drankje & toegang tot de Olympus Playground
  • Docent: Brendan de Clercq
  • Vol = Vol
  • Prijs: € 30,-

Klik hier om je aan te melden >

Workshop

Move into a new world – in Amsterdam

Het Olympus OM-D Photography Playground Atelier daagt je uit een nieuwe wereld te ontdekken. In een onwerkelijke omgeving vol kleuren en interactieve kunstwerken wordt je geïnspireerd om niet alleen toe te kijken, maar zelf deel te worden van de kunst. De nieuwe OM-D E-M10 die bij de ingang kan worden opgepikt ondersteund je hierbij en geeft je de mogelijkheid om de kunstwerken vast te leggen.

Maser - Inifnity Island

De Ierse straatkunstenaar Maser gebruikt de stad normaliter als podium. Met zijn opvallende geometrische vormen en felle kleuren brengt hij verlaten gebouwen weer tot leven. Het Inifinity Island dat hij voor het Olympus OM-D Photography Playground Atelier maakte geeft je niet alleen de mogelijkheid zijn kleurige visie te ervaren, maar er ook zelf letterlijk in op te gaan.

Maser - Infinity Island

flora&faunavisions - Interactive Sculpture

De designs van flora&faunavisions zijn inmiddels een bekendheid in Berlijn. De grafische achtergrond van creatief directeur Leigh Sachwitz gecombineerd met speelse elementen geven je een mogelijkheid om zelf kunst te bouwen door middel van het Interactive Sculpture.

Interactive Sculpture

Stills & Strokes - Lightpainting Box

Stills & Strokes maken het internationale trio compleet met hun Lightpainting Box waarin je zelf kunt spelen met licht of zelf het onderwerp kunt worden van een lichtkunstwerk.

Olympus Playground Atelier

Wayne Horse - Riders On The Storm

Een absoluut hoogtepunt van het Olympus OM-D Photography Playground Atelier is de opstelling van kunstenaar Wayne Horse. Deze Duitse kunstenaar die inmiddels zelf in Amsterdam woont kenmerkt zich door zijn geheel eigen, en vaak ironische, kijk op de samenleving. In zijn kunstwerken probeert hij open situaties te schetsen in plaats van gesloten verhalen. Humor en speelsheid staan hierbij centraal. In Amsterdam zal zijn 'Riders On The Storm' bezoekers verrassen en een wervelende interactie bieden.

Zedz

De in Nederland beruchte grafittiartiest  en grafisch ontwerper Zedz staat bekend om zijn unieke meerdimensionale invulling van ruimtes. Het Olympus OM-D Photography Playground Atelier zal het decor van zijn nieuwste ontwerp genaamd 'enter' waarin alle dimensies van de kunst kunnen worden ontdekt en vastgelegd.

Meer activiteiten

Overdag kun je het Olympus OM-D Photography Playground Atelier ontdekken. Daarnaast zal deze unieke locatie het decor zijn van diverse workshops, bijeenkomsten en exclusieve avonden. Buiten deze evenementen verzorgt Olympus in samenwerking met partners en onder de professionele begeleiding van haar Ambassadeurs fotografieworkshops rondom verschillende themas. Het volledige programma van  alle (avond)activiteiten en informatie over inschrijven vind je op: www.olympus.nl/omd.

12 juni t/m 13 juli, dagelijks van 11 tot 19 uur

Het interactieve Atelier aan de Spuistraat 172 , Amsterdam, is dagelijks geopend van 11 uur tot 19 uur. Toegang is gratis.

Olympus Playground Atelier