'Olympus PEN E-PL7 op komst'

Julian 1974 0
Volgens PhotoRumors kondigt Olympus binnen enkele dagen de PEN E-PL7 aan. Er lekte al een handleiding uit waardoor de specificaties geen verrassingen meer hebben. De PEN E-PL7 is vrijwel gelijk aan de OM-D E-M10, maar dan zonder elektronische zoeker.

Er gaan al langer geruchten over de komst van de Olympus PEN E-PL7, maar nu zit de camera er echt aan te komen. Volgens PhotoRumors kunnen we de officiƫle aankondiging binnen 'enkele dagen' verwachten.

Olympus PEN E-PL7

OM-D E-M10 zonder zoeker

De specificaties laten weinig te raden meer over, nadat een volledige 'specsheet' uit de handleiding uitlekte. Hierin is ook het ontwerp van de camera te zien. De specificaties komen exact overeen met die van de Olympus OM-D E-M10, het verschil tussen de twee toestellen zit in het ontwerp van de behuizing en de afwezigheid van de elektronische zoeker in de PEN E-PL7.

Olympus PEN E-PL7 specificaties

Olympus PEN E-PL7 specificaties

Prijs

Naar verwachting zal de Olympus PEN E-PL7 goedkoper worden dan de OM-D E-M10, die een adviesprijs heeft van 599 euro voor de body en 799 euro voor de kit met 14-42mm pancake-zoom. PhotoRumors spreekt van een prijs van 66.000 Japanse yen, omgerekend zo'n 479 euro. De PEN E-PL7 komt volgens de geruchtensite in drie uitvoeringen: zwart, wit en zilver.