Olympus PEN E-PL6 wordt 'selectief' verkocht in Nederland

Julian 4407 0
Naast de PEN E-P5 introduceert Olympus vandaag ook de PEN E-PL6. In Europa wordt weinig aandacht gegeven aan de introductie, veel websites melden dat het model alleen in Japan verkrijgbaar zal zijn. Navraag bij Olympus Nederland leert dat het model hier 'selectief' verkocht zal worden.

De Olympus PEN E-PL6 is grotendeels gebaseerd op de PEN E-PL5, maar krijgt een aantal functies mee die in de PEN E-P5 geïntroduceerd zijn. Zo kun je de iso-waarde instellen op 'low' (iso 100-equivalent), krijg je een intervalometer voor het maken van timelapse-filmpjes en volledige compatibiliteit met de nieuwe VF-4 elektronische zoeker. Ook de digitale horizon met twee assen wordt toegevoegd aan de E-PL6.

'Omdat de verschillen dermate klein zijn t.o.v. de E-PL5 zal de camera slechts selectief worden verkocht en is deze niet groots aangekondigd. De E-PL6 komt net als de E-P5 in juni in de winkels te liggen', meldt de marketing en communicatieafdeling van Olympus Nederland ons bij navraag. 

Waar de PEN E-PL6 verkocht zal worden en hoeveel de camera kost weet Olympus Nederland nog niet te vertellen. 'Waarschijnlijk bij een selectie van onze Olympus Premium Partners', krijgen we als antwoord.

Op de website van Olympus Nederland wordt de E-PL6 (nog) niet genoemd. De nieuwe PEN E-P5 is wel te vinden op de Nederlandse website.

E-PL6