Olympus PEN E-PL5 scoort hoog bij DxO Mark

Julian 2167 0
DxO Labs heeft de sensor van de nieuwe Olympus PEN E-PL5 aan een test onderworpen. De 16-megapixelsensor laat zeer goede prestaties zien, de score is met 72 punten nagenoeg gelijk aan die van de high-end Olympus OM-D E-M5.

Olympus gebruikt in de E-PL5 dan ook dezelfde sensor als in de OM-D E-M5. Dat wordt bevestigd door de test bij DxO Mark. De twee camera's scoren nagenoeg gelijk. De nieuwe 16-megapixelsensor in de OM-D E-M5 bracht het micro four thirds-systeem naar een hoger niveau. Voorgaande mft-camera's moesten op gebied van dynamisch bereik en ruisprestaties hun meerdere erkennen in compacte systeemcamera's met grotere aps-c-sensor, de nieuwe sensorgeneratie weet dicht in de buurt te komen van modellen als de Sony NEX.

E-PL5 vs OM-D vs E-PL3
De nieuwe sensor is een flinke verbetering ten opzichte van de vorige generatie

Concurrentie

In de Olympus PEN E-PM2 zit dezelfde sensor, daar kun je dus ook deze prestaties van verwachten. Daarmee heeft Olympus nu drie sterke micro four thirds-modellen in huis, die je voor de beeldkwaliteit zeker niet hoeft te laten liggen.
Olympus laat met de nieuwe PEN's de micro four thirds-camera's van Panasonic achter zich. Al is het nog afwachten welke score de Panasonic GH3 krijgt. Wij voerden eerder een vergelijkende test uit en daarin is te zien dat de resultaten van de E-PL5 en GH3 elkaar nauwelijks ontlopen. We verwachten dan ook dat de GH3 vergelijkbaar scoort in de test van DxO.

Olympus E-PL5 vs NEX vs Panasonic

Review Olympus PEN E-PL5 en Panasonic GH3

Benieuwd naar onze bevindingen met de Olympus PEN E-PL5, E-PM2 en de Panasonic GH3? Onze uitgebreide reviews lees je in DIGIFOTO Pro 4.2012. Deze editie ligt volgende week in de kiosk.