Olympus patenteert veelzijdig kantelbaar lcd-scherm

jesse kraal 1225 0
Kantelbare lcd-schermen zijn niets nieuws en ze worden ook steeds flexibeler. Toch valt er volgens Olympus nog het een en ander te verbeteren. Hun gepatenteerde scherm kan vrijwel alle kanten op klappen en zelfs als 'waist level finder' gebruikt worden.

Het draaipunt van het gepatenteerde scherm zit aan de zijkant van de camera. Je kunt het scherm daardoor niet alleen aan de achterzijde van de camera gebruiken, maar ook naast de camera klappen. Het mooiste is echter de functie om het lcd-scherm plat op de bovenzijde van de camera te leggen.

Schachtzoeker

Je krijgt zo een zoeker, die nog het meeste lijkt op een digitale variant van de schachtzoekers die veel middenformaat-camera's hebben. Het patent laat ook een porro-zoeker zien, die je op het scherm kunt zetten. Deze projecteert het beeld van het lcd via een spiegel in het oog.

De camera moet wel een enigszins vierkante vorm hebben om dit scherm te kunnen gebruiken. Een digitale middenformaatcamera ligt nog het meeste voor de hand, voor een geavanceerdere compacte systeemcamera lijkt de vorm niet optimaal.

olympus lcd

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse