Olympus OM-D: Photography Playground

Julian 1117 0
Wat gebeurt er wanneer je Jeongmoon Choi, Martin Butler, Shan Blume, Starstyling, Numen / For Use, Julian Charrière, UnitedVisualArtists, Tim John en Sven Meyer & Kim Pörksen, Speech and Zimoun een ruimte van ca. 7.000 vierkante meter geeft om zich creatief uit te leven? Het resultaat is de OM-D: Photography Playground.

Persbericht:

De interactieve tentoonstelling heeft als onderwerp “Space and Art” en is te vinden in het Opernwerkstätten in Berlijn (Zinnowitzer Strasse 9). De tentoonstelling loopt van 26 april t/m 24 mei a.s. en is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Playground

De OM-D: Photography Playground is een bijzondere groepstentoonstelling met speciaal voor deze locatie gemaakte interactieve installaties die het onderwerp “Space and Art” van alle kanten belichten en die deze locatie veranderen in een soort enorme speeltuin. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf op onderzoek te gaan. De tool om deze tentoonstelling optimaal te ervaren is de OM-D-systeemcamera van Olympus. Deze kan ter plekke gratis worden geleend en maakt het mogelijk om naar hartenlust te experimenteren. De bezoeker kan zo op nieuwe manieren leren waarnemen, en wat op het eerste oog misschien niet opvalt, kan toch perfect worden vastgelegd.

Het internationale team bestaat o.a. uit de Koreaanse kunstenares Jeongmoon Choi. Haar uitgebreide installatie “Drawing in Space", die wordt verlicht met ultraviolet licht, biedt nieuwe contouren en creëert nieuwe grenzen of heft deze juist op.

In de installatie “Eat me Drink me” van de Britse interdisciplinaire kunstenaar Martin Butler worden de bezoekers onderdeel van het kunstwerk zodat ze de ruimtelijke en optische illusies zelf kunnen ervaren. Shan Blume werkt met lasers om ruimtes op te bouwen en af te breken.

Numen / For Use bedekt hele gebieden met een groot toegankelijk net en stelt zo de bezoekers in staat om gebieden te ontdekken waar ze normaal niet zouden komen. Julian Charrière, een oud-leerling van Ólafur Elíasson, realiseert een prachtig ruimtelijk experiment dat voortdurend verandert.

Starstyling wijdt zich helemaal aan wat ze dagelijks bij ons, en bij anderen, kunnen observeren: mode. In dit concept zijn de bezoekers tegelijkertijd model en fotograaf.

De tentoonstelling is ontworpen als een interactieve belevenis voor zowel de kunstenaars als de bezoekers die worden uitgedaagd om de Opernwerkstätten te bekijken vanuit een kunstzinnig perspectief. Bezoekers zijn niet uitsluitend ontvangers, maar raken direct creatief betrokken. Ze worden uitgenodigd om de installaties en kunstwerken te ontdekken met al hun zintuigen, en om hun eigen indrukken vast te leggen met de OM-D.

Organisator van de tentoonstelling is Jenny Falckenberg en het algehele management is in handen van het bureau vitamin e en Leigh Sachwitz met haar in Berlijn gevestigde bureau flora & faunavisions.

De OM-D: Photography Playground in de Opernwerkstätten Berlin is dagelijks geopend van 26 april t/m 24 mei 2013 van 11.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis en bezoekers kunnen een Olympus OM-D-camera lenen om de Playground te verkennen.

Meer informatie over de kunstenaars en de OM-D: Photography Playground is te vinden op www.createyourownworld.de.