'Olympus OM-D E-M5-opvolger komt in januari 2014'

Julian 1264 1
Begin januari presenteert Olympus een opvolger voor de OM-D E-M5, zegt 43rumors. Het toestel wordt net als het huidige model onder de OM-D E-M1 gepositioneerd. Waarschijnlijk krijgt het nieuwe model dezelfde sensor als de E-M5, maar de processor uit de E-M1.

Olympus presenteert volgens 43rumors in januari een nieuwe OM-D-camera. Het zou gaan om de opvolger van de huidige E-M5. De 16-megapixelbeeldsensor zou niet veranderen, wel krijgt de nieuwe camera de beeldprocessor uit de high-end E-M1, aldus de geruchtensite. Verder is er nog weinig bekend over verbeteringen in het nieuwe model.

Er gingen enige tijd geruchten rond over een goedkopere Olympus OM-D-camera, maar dat lijkt van de baan. Het toestel dat eraan zit te komen krijgt waarschijnlijk dezelfde prijsstelling als de OM-D E-M5. Momenteel heeft de E-M5 een adviesprijs van 899 euro (body), bij de lancering lag die prijs op 1100 euro. Mogelijk wordt de E-M5 nog verkocht na de lancering van zijn opvolger tegen een lagere prijs.

Olympus OM-D E-M5
De Olympus OM-D E-M5 krijgt waarschijnlijk begin 2014 een opvolger

afbeelding van Jammerdan

Ik ben benieuwd. Het zou dan wel een camera voor een selecte groep zijn. De E-M10 biedt al vrij veel en de E-M1 is de koning.