Olympus OM-D E-M1 Mark II: meer info en vanaf december beschikbaar

Olympus OM-D E-M1 Mark II: meer info en vanaf december beschikbaar

Jasper van Bladel 2110 1
Tijdens photokina konden we al kennismaken met de Olympus OM-D E-M1 Mark II. Nu is meer informatie over de camera bekend, waaronder de prijzen. Ook meldt Olympus dat de OM-D E-M1 Mark II in december beschikbaar is.

Met de Olympus OM-D E-M1 Mark II introduceert Olympus een camera die meer dan ooit voor de professional is bedoeld. Mede daarom komt de fabrikant ook met nieuwe professionele serviceprogramma’s, die ervoor zorgen dat beroepsfotografen onder alle omstandigheden hun werk kunnen blijven doen. Olympus biedt fotografen met een OM-D E-M1 Mark II de keuze uit drie serviceniveaus die vallen onder het nieuwe concept OLYMPUS PRO Service. OLYMPUS PRO Service zal verkrijgbaar zijn in de meeste Europese landen.

Snel

De E-M1 mark II is volgens het bedrijf de beste onder de Micro Four Thirds sensor camera's op het moment. De camera heeft een 20-megapixel live MOS-sensor en de True Pic VIII-beeldprocessor en vijfassige beeldstabilisatie. De camera heeft een bijzonder snel autofocussysteem en haalt in de normale modus met gemak 18fps en kan tot 60fps halen in de AF en AE modus. Het systeem is voorzien van 121 fasedetectiepunten van het kruistype. De OM-D E-M1 Mark II  heeft twee SD-kaartslots, één compatibel met UHS-II en USB 3.0 (Type C) voor een snelle gegevensoverdracht. De batterij, die ook vernieuwd is, haalt 440 opnamen op één lading en het batterijniveau wordt gedetailleerd (in procenten) weergegeven in het menu. Olympus zegt dat de batterij in maximaal twee uur weer volledig opgeladen is.

Verder is de camera spatwaterdicht, vorstbestendig en stofdicht.

Prijzen en beschikbaarheid

Ook heeft Olympus het aanbod professionele accessoires en PRO-lenzen verder uitgebreid. De OM-D E-M1 Mark II zal vanaf december 2016 verkrijgbaar zijn als losse body voor € 1999, en als kit in combinatie met de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40 mm 1:2.8 PRO-lens voor € 2599.

Meer info: Olympus.nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Set

Ben super nieuwsgierig geworden naar deze camera... Lijkt me een mooie opvolger van mijn E-M1 mk1