Olympus OM-D E-M1 en E-M5 II firmware-update beschikbaar

Olympus OM-D E-M1 en E-M5 II firmware-update beschikbaar

PieterMolenaar 2263 0
Vandaag zijn de nieuwe Olympus OM-D E-M1- en E-M5 II firmware-updates beschikbaar. De E-M1 krijgt de meeste verbeteringen, waaronder in-camera focus stacking, een volledig stille fotomodus, en geavanceerde filmmogelijkheden, terwijl de E-M5 II onder meer een vlak kleurenprofiel voor filmen krijgt.

Een aantal nieuwe features is voor beide firmware-updates gelijk. Zo beschikken de OM-D E-M1 en de E-M5 Mark II vanaf vandaag over focus bracketing, 'tethering' met de Advanced Olympus Capture-software, een verhoogd dynamisch bereik van de elektronische zoeker en 4K-timelapsevideo. Ook kan audio met behulp van de Olympus LS-100 automatisch gesynchroniseerd worden met de video-opname, en is traploos regelen van het diafragma mogelijk met geschikte objectieven.

Olympus OM-D E-M1 Firmware 4.0

E-M1-gebruikers kunnen daarnaast nog een aantal andere functionaliteiten verwachten met de update. Zo kan met focus stacking de camera acht beelden met selectief focusgebied combineren tot een foto met grote scherptediepte. Daarnaast voegt de update een stille modus toe voor fotografie.

De update breidt ook de filmmogelijkheden van de E-M1 uit. Zo wordt ondersteuning voor timecodes toegevoegd, kan in de filmmodus het beeld zowel gebruikmaken van de vijf-assige beeldstabilisatie via sensorverschuiving als van digitale beelstabilisatie. Ook kan worden opgenomen in 24p en 25p, kan een filmopname gestart worden met de RM-UC1-kabel en is er een handige infodisplay voor de filmmodus.

OM-D E-M5 II firmware 2.0

De E-M5 II krijgt een minder extensieve update. Behalve de eerder genoemde gemeenschappelijke feature toevoegingen, krijgt de E-M5 II een vlak kleurenprofiel voor een betere nabewerking. Daarnaast voegt Olympus een speciaal ruisfilter toe voor de filmmodus.