Olympus M.Zuiko 12mm f/2 nu ook in 'normale' zwarte uitvoering

Julian 1492 1
In 2011 bracht Olympus de M.Zuiko 12mm f/2 op de markt. Het objectief was enkel in zilverkleurige variant verkrijgbaar. In 2012 kwam er een zwarte variant, maar dat ging om een veel duurdere 'Limited Black'-uitvoering. Nu voegt Olympus ook een 'gewone' zwarte 12mm f/2.0 toe aan het assortiment.

Alle prime-objectieven van Olympus zijn verkrijgbaar in het zwart. De M.Zuiko Digital ED 12mm f/2.0 gaat echter standaard in het zilver over de toonbank. Wil je een zwart exemplaar, dan moest je tot voor kort diep in de buidel tasten voor de Limited Black Edition, die is maar liefst 200 euro duurder dan de gewone variant. Je kreeg daar weliswaar de metalen zonnekap bij, maar verder is het objectief gelijk aan de 'gewone' versie.

Nu introduceert Olympus een 'normale' zwarte variant van de M.Zuiko 12mm f/2, die net als de zilverkleurige variant een adviesprijs van 799 euro krijgt. De zonnekap is dit keer niet inbegrepen, die zul je los moeten kopen.

Olympus 12mm 2.0 black

afbeelding van Marco de Zwart

Jeetje, wat een prijzen zeg! Maar liefst 799,00 euro voor een eenvoudig 24mm equivalent. Volgens mij kost het geen drol om zo'n klein objectief te produceren en assembleren. Hier wordt veel op verdiend zo! Ik koop hem wel tweedehands voor 200 ballen minder en dan met dat zonnekapje.