Olympus met nieuwe µTOUGH 6010 compactcamera

Raymond 383 0
Olympus heeft een nieuwe compactcamera in de robuuste µTOUGH-lijn gepresenteerd. Volgens de fabrikant is de µTOUGH 6010 waterdicht tot 3 meter en bestand tegen vallen van 1,5 meter hoogte.

De camera kan ook tegen koude: tot -10 graden celcius is volgens de fabrikant geen probleem. De beelden worden gevangen door een gestabiliseerde 12 megapixel CCD-sensor en een 28-102mm zoomobjectief (3,6x zoom, 35mm-equivalent). Die laatste is rechtstreeks overgenomen van de  µTOUGH 8000.

Nieuw zijn de creatieve filters. Deze kennen we al uit de nieuwe Olympus dslr's en de E-P1. Hiermee kun je je foto's al in de camera een bepaald effect meegeven. Olympus noemt ze hier 'Magic filters' en laat je kiezen uit 'Pop Art', 'Pinhole', 'Fish Eye' en 'Sketch'. Filmen kan de camera ook, in een resolutie van 640x480 bij 30fps.

Verder beschikt de  µTOUGH 6010 over een 2,7" HyperCrystal III-LCD met een speciale coating die het display beschermt tegen krassen en hinderlijke reflecties tijdens zonnige omstandigheden. Dankzij de Tap-functie kun je met het  De nieuwe i-Auto-modus past automatisch de belichting aan vijf voorgeprogammeerde scènes. Advanced Face Detection herkent automatisch zestien verschillende gezichten en zorgt voor goede belichting en scherpstelling bij het portretteren van deze personen. 'Beauty mode' zorgt voor automatische retouchering van portretten.

De µTOUGH 6010 tegen het einde van juli verkrijgbaar in het grijs, blauw of rood tegen een verwachte adviesprijs van €299,90.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond