Olympus maakt objectieven-roadmap tot 2011 bekend

Julian 1079 0
Olympus heeft een roadmap gepubliceerd waarin vier nieuwe Micro Four Thirds-objectieven beschreven worden. De nieuwe telezoom, macrolens, groothoek en fisheye-objectief staan in de planning voor het voorjaar van 2011.

Met de introductie van de E-P2 kondigde Olympus al twee nieuwe MFT-objectieven aan. Deze 9-18mm f/4.0-5.6 en 14-150mm f/4.0-5.6 verschijnen in het voorjaar van 2010. Olympus heeft nu ook haar verdere plannen voor het MFT-systeem gepubliceerd in een roadmap (pdf) op de website.

Vier nieuwe objectieven staan op het programma. Exacte details ontbreken, maar uit de grafiek kan opgemaakt worden dat het gaat om een 80-280mm telezoom, 50mm macro, 8mm fisheye en 12mm groothoek. Welk diafragma de objectieven krijgen is niet bekend.

Olympus licht ook een tipje van de sluier op voor het Olympus E-systeem. Voor de Olympus spiegelreflexen staat een 100mm macro-objectief in de planning. Deze lens verschijnt ‘na 2009’. De roadmap blijft daarnaast verdacht leeg op het gebied van objectieven voor de dslr’s, wat er mogelijk op wijst dat de fabrikant haar aandacht sterk richting het MFT-systeem aan het verplaatsen is en de ontwikkeling van dslr’s en bijbehorende accessoires op een lager pitje komt te staan.