Nieuwe sensor en hermetisch afgesloten body

Olympus kondigt nieuwe robuuste TG-5 aan

Redactie DIGIFO... 830 0
Olympus heeft zojuist een nieuwe robuuste compactcamera aangekondigd. De Olympus TG-5 is de opvolger van de populaire TG-4 en is ontwikkeld om al je heftigste avonturen nog beter vast te leggen.

De Olympus TG-5 is uitgerust met een nieuwe sensor van 12MP en de TruePic VIII-processor die we eerder in de OM-D E-M1 Mark II zagen. Hierdoor kan de camera tot 20 foto's per seconde maken, filmen in 4K met 30 fps en in fullHD zelfs met 120fps. De TG-5 is beschikt over een  25-100mm objectief met een maximaal diafragma van f/2 tot f/4.9.

Lees ook: Geniet van een onvergetelijke zomer met deze actie van Olympus

Olympus TG-5 – gemaakt voor avontuur

De Olympus TG-5 is echt ontwikkeld om gebruikt te worden op de heftigste avonturen. Zo heeft de camera geen probleem met vallen van meer dan 2 meter hoog, kan deze zonder behuizing tot 15 meter onder water, is het objectief behandeld om niet te beslaan en blijft de camera werken bij temperaturen tot -10° Celsius.

Ook is de TG-5 uitgerust met allerlei tracking-mogelijkheden waarmee je jouw avonturen kan volgen, zoals een gps-log, thermometer, snelheid en hoogte.

Prijs en beschikbaarheid Olympus TG-5

De nieuwe robuuste compactcamera van Olympus moet al in juni in de winkels liggen in een rode en zwarte variant en krijgt een adviesprijs van € 479,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Olympus.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie