Olympus komt met twee primeurs op cameragebied

Redactie 942 0
Olympus zet deze maand twee 'baanbrekende' camera's op de markt: het topmodel uit de Tough-serie, de TG-810, en de superzoom SZ-30MR. De eerste is een wereldrecord winnende compact, terwijl de tweede zowel in hd kan filmen als foto's kan maken.

Voor Olympus is de SZ-30MR de eerste camera die tegelijkertijd hd-filmopnamen als 16-megapixel foto's kan maken. De TG-810 is 's werelds eerste camera bestand tegen een druk van honderd kilo. Beide modellen komen in maart op de markt. Een Europese adviesprijs is nog niet bekend, maar in Amerika gaan beide modellen vierhonderd dollar kosten.

Olympus Tough TG-810

Naast bestand tegen een druk van honderd kilo is de Olympus TG-810 ook uitgerust met een elektronisch kompas, lucht- en waterdrukmeter en ingebouwd gps. De compact is verder voorzien van een 14-megapixel sensor, 28-140mm equivalent objectief en een 3-inch lcd met 920,000 beeldpunten. 


Natuurlijk wint de TG-810 geen wereldrecord met een normale behuizing; deze is naast stofvrij en waterdicht tot tien meter ook schokbestendig tot twee meter en bestand tegen temperaturen tot min tien. Om de maximale druk van honderd kilo niet te vergeten. Zelfs in de meest bizarre omstandigheden kan er dus met 720p in hd gefilmd worden. Ook in de onderwater-modus kan je daarnaast door middel van de 'two-shot 3D'-optie foto's in 3D schieten.   


Olympus Super Zoom SZ-30MR

Geen wereldrecord, maar voor Olympus toch een baanbrekende camera: de SZ-30MR. Het is 's werelds eerste compact die tegelijkertijd zowel met 1080p in hd kan filmen als stills kan maken op volledige resolutie. Het 24x-groothoekzoom objectief – 25mm tot 600mm equivalent - werkt samen met de 16-megapixel cmos-sensor en kan daarmee met 9fps op eveneens volledige resolutie continu fotograferen.


Het resultaat kan bekeken worden op het 3-inch lcd met 460,000 pixels, ook de 3D-foto's die met de SZ-30MR geschoten kunnen worden. Verder beschikt de camera over Olympus' Magic Filters, AF tracking en beeldstabilisatie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie