'Olympus komt met PEN E-P3, E-PL3 en E-PM1'

Redactie 1768 0
Olympus introduceert vermoedelijk op 30 juni drie nieuwe PEN-camera's. Van de Olympus E-PM1 is al een afbeelding uitgelekt. Deze PEN is kleiner dan de huidige modellen en wordt onder de eveneens nieuwe E-PL3 en high-end E-P3 gepositioneerd.

Enkele dagen geleden lekte er al een uitnodiging voor een Taiwanese persintroductie van Olympus uit, 43rumors.com zegt meer informatie te hebben. Er zouden drie nieuwe PENĀ­camera's op het programma staan: de Olympus E-PM1, E-PL3 en de E-P3. Daarnaast worden twee nieuwe objectieven verwacht: een 12mm f/2.0 en een 45mm f/1.8.

Olympus PEN Mini

Van de Olympus E-PM1 is al een productafbeelding opgedoken. Daarop valt te zien dat de behuizing duidelijk kleiner is dan de huidige modellen en maar marginaal groter is dan de Olympus XZ-1 compactcamera. Op de behuizing valt dan ook 'Olympus PEN Mini' te lezen.


Snellere autofocus

Een bron van 43rumors zegt de E-PM1 al in zijn handen gehad te hebben.Ā  De camera zou van een touchscreen zijn voorzien, maar heeft ook knoppen die doen denken aan de huidge PEN-modellen van Olympus. Op het gebied van autofocus lijkt nog de meeste winst gemaakt te zijn, volgens de bron is deze uitzonderlijk snel.

Touchscreen en nieuwe sensor

Alle nieuwe Olympus PEN-camera's zullen voorzien zijn van deze nieuwe, snelle autofocus en tevens een touchscreen krijgen. Bij de E-PL3 zal dit scherm ook kantelbaar zijn. Ook zouden de nieuwe modellen voorzien worden van een nieuwe sensor en beeldprocessor, details hierover ontbreken nog.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie