Olympus komt met handige lensdop voor XZ-1

Julian 2298 1
Olympus introduceert een lensdop die je altijd op je XZ-1 kunt laten zitten. De LC-63A klapt automatisch open en dicht bij het aan- en uitzetten van de camera. Ook brengt Olympus de XZ-1 in een zilverkleurige uitvoering op de markt.

Helemaal nieuw is de lensdop niet, eerder zagen we Ricoh dit systeem al toepassen. Handig is het wel, de kans dat je de lensdop kwijtraakt wordt een stuk kleiner. De LC-63A is verkrijgbaar in het zwart voor een adviesprijs van 24,90 euro.

Olympus XZ-1 in zilverkleur

Ook nieuw is de Olympus XZ-1 in zilveren uitvoering. De specificaties zijn gelijk aan de matzwarte en witte versies. Zo krijg je een lichtsterk f/1.8-2.5 objectief, 1/1.63-inchsensor en een 7,6 cm oled-touchscreen. De XZ-1 heeft een adviesprijs van 449 euro.

Olympus XZ-1 zilver

afbeelding van R. Felix

Ik zelf heb de mat zwarte uitvoering.
Prachtige camera helaas is het maken van een filmpje een drama.
Autofocus pendelt heen en weer, zelfs als hij op een statief staat en de camera op een stilstaand object gericht is en dat gebeurt dan zomaar spontaan ergens tijdens het filmen.

Er is via de gebruikers op het dpreview forum al een petitie aan Olympus aangeboden dit te fixen in de eerste firmware update.
Ik heb de laatste update onlangs geinstalleerd maar HET probleem is niet opgelost. Jammer gemiste kans.
Er zijn al een hoop mensen die DAAROM de camera weer inruilen/verkopen.

Zelf denk ik er over om over te stappen naar de Nikon V1

R. Felix