'Olympus komt met compactcamera in OM-D-achtige behuizing'

Julian 1419 0
Volgens 43rumors lanceert Olympus eind oktober een compactcamera die qua uiterlijk doet denken aan de OM-D-toestellen. Het zou echter gaan om een camera met vast objectief en waarschijnlijk een 1/1.7-inchsensor.

Geruchtensite 43rumors zegt er zeker van te zijn dat Olympus op 29 oktober een nieuw toestel aankondigt. De website heeft het over een 'mini OM-D', maar verwacht geen micro four thirds-camera met verwissebare objectieven.

Het gaat vermoedelijk om een compactcamera met 1/1.7-inchsensor, net als de Olympus XZ-2 en voorganger XZ-1. Het uiterlijk zou echter doen denken aan de Olympus OM-D, met in het midden een elektronische zoeker.

Mocht Olympus voor de 1/1.7-inchsensor kiezen, dan wordt het nieuwe toestel wellicht als de XZ-3 op de markt gezet. Het is echter nog niet honderd procent zeker welk sensorformaat de nieuwe camera krijgt. Mocht Olympus het nieuwe model van een grotere sensor voorzien, dan lijkt een nieuwe productlijn een logische keuze.

Olympus XZ-2
De Olympus XZ-2 beschikt over een 1/1.7-inchsensor, een evf ontbreekt. Het nieuwe toestel krijgt bovenop een evf, net als de OM-D.