'Olympus komt met 15mm f/8'

jesse kraal 1667 0
Volgens geruchtensite 43rumors.com kunnen we binnenkort een minuscuul objectiefje verwachten voor micro four thirdscamera's. Deze 15mm krijgt een vast diafragma van f/8, niet bepaald lichtsterk. Daarentegen vermoeden we dat deze uk niet veel meer ruimte in je tas zal innemen dan een bodydop.

Het is een van de vreemdere geruchten die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen, maar wel een geinige. Een 15mm-objectief met vast diafragma van f/8 zou bijzonder compact kunnen zijn, niet veel groter dan een bodydop. Ook de prijs zou laag gehouden kunnen worden. Daarentegen kan de beeldkwaliteit nog best heel behoorlijk zijn.

Scherpstellen

Het is volgens 43rumors nog niet bekend of het objectief ook scherpstelling krijgt. De 15mm zou wat ons betreft prima zonder kunnen, want alles tussen 0,95 meter en oneindig is al scherp bij een lensopening van f/8. Het idee doet denken aan de Loreo Lens-in-a-cap, al zal de Olympus-uitvoering waarschijnlijk (en hopelijk) iets hoogwaardiger zijn.

Loreo lens-in-a-cap
Loreo Lens-in-a-cap

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse