Olympus introduceert Smile Shot

Redactie 1091 0
Olympus heeft een nieuwe techniek ontwikkeld, die het maken van vrolijke portretten vergemakkelijkt: de camera drukt pas af als het onderwerp lacht.
Een foto nemen van lachende mensen leidt soms tot teleurstelling. Het lukt niet altijd om de lach precies op het juiste moment vast te leggen. Olympus heeft aan vijf nieuwe modellen digitale camera's een functionaliteit toegevoegd die dit makkelijker moet maken. De fabrikant noemt de feature "Smile Shot". De onderliggende techniek heet "Face Detection Technology". De camera identificeert mensen in een foto en wacht totdat zij lachen voordat er een foto wordt genomen. Olympus belooft met deze techniek automatisch perfect gefocuste foto's van lachende mensen.
De Olympus-camera's die uitgerust zijn met Smile Shot zijn de SP-560 UZ, µ 820, µ 1200, FE-280 en FE-300. Smile Shot detecteert veranderingen in gezichtsuitdrukking en schiet snel achter elkaar een serie van drie foto's. Daarmee maken deze vijf Olympus-modellen het mogelijk een lach snel vast te leggen. Smile Shot is ook erg handig als de fotograaf zelf ook op de foto wil: de camera wacht op de lachcue, zo zegt de fabrikant.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie