Olympus hint naar 'grootse aankondiging'

Julian 1447 0
Op de officiële Facebookpagina van Olympus is een teaser geplaatst die hint naar een grootse aankondiging. Een foto van een feestende menigte is vergezeld van de tekst 'We've got some big announcements to make'.

De teaser van Olympus zou kunnen verwijzen naar het 'topmodel', dat de camerafabrikant in de planning heeft. Eerder werden er al uitspraken gedaan over een camera die het 43-glaswerk uit de Top Pro-lijn van Olympus goed tot hun recht moet laten komen.

Ook ontbreekt de opvolger van de Olympus E-P3 nog in het assortiment. Op de Photokina vroegen we Olympus-topman Toshiyuki Terada hiernaar. Hij bevestigde dat deze camera, vermoedelijk de E-P5, zeker komt.

70-300mm en XZ-10

Volgens 43rumors.com kondigt Olympus binnenkort de 75-300mm II f/4.8-6.3ED aan. Een opvolger van de 75-300mm die niet meer in productie is. Ook zou Olympus met een XZ-10 komen, een zustermodel van high-end compactcamera XZ-2. Deze XZ-10 krijgt volgens de geruchten een f/1.8-2.7-objectief en zou kleiner zijn dan de XZ-2.

De 'grootse aankondiging' waar Olympus van spreekt op Facebook klinkt echter alsof er meer op komst is. We verwachten meer duidelijkheid vlak voor of op de CP+ Photo Imaging Show. Deze beurs in Japan gaat 31 januari van start.

Get Olympus teaser