Olympus E-600, niet voor Nederlandse markt

Julian 1640 0
Olympus introduceert de E-600, een ietwat uitgeklede variant van de E-620. Het nieuwe model komt niet in Nederland op de markt, maar verschijnt exclusief in de VS, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

De verschillen tussen de E-620 en de E-600 zijn minimaal. Het enige hardwarematige verschil zit in de verlichting. Op de E-620 worden de functieknoppen in het donker verlicht, de E-600 beschikt niet over deze lampjes.


Minder filters

Om de twee modellen van elkaar te differentiëren heeft Olympus de firmware van de E-600 aangepast. Het goedkopere model heeft minder creatieve filters. ‘Pale & Light Color’, ‘Light Tone’ en ‘Grainy Film’ zijn weggelaten. Deze blijven exclusief beschikbaar op de E-620. Ook de ‘two-shot multi exposure’ modus, waarbij je twee afbeeldingen over elkaar kunt leggen is verdwenen. Net als de ‘aspect mask control’-functie waarmee je in de camera een andere beeldverhouding toepast.


Niet voor Nederland

Volgens het Amerikaase persbericht komt de E-600 in november op de markt voor 600 dollar, inclusief 14-42 mm kitlens. Zo’n 100 dollar minder dan de straatprijs van de E-620 met diezelfde lens. Het is nog niet bekend wat de camera in Europa gaat kosten. In Nederland hoeven we het uitgeklede model niet te verwachten. De E-600 is alleen bestemd voor de Franse, Duitse en Engelse markt en zal via een beperkt aantal retailers verkocht worden, zo laat een woordvoerder van Olympus Nederland weten.