Olympus brengt nieuw macro-objectief op de Photokina

Olympus brengt nieuw macro-objectief

Jasper van Bladel 1457 2
Olympus voegt een nieuw macro-objectief toe aan hun macro-assortiment. De nieuwe M.Zuiko Digital ED 30mm f3.5 Macro past precies tussen de al bestaande 25mm en de 45mm objectieven van het merk.

Het nieuwe macro-objectief is opgebouwd uit zeven elementen in zes groepen en bezit slechts 1 bewegend lenselement. Scherpstellen op objecten die maar 14mm van de frontlens zijn verwijderd is mogelijk, door de 2,5x vergroting.

Autofocus

Er bevinden zich aan de buitenzijde van het objectief geen bewegende delen, wat erg fijn is voor een macro-objectief. Zo raak je geen onderwerpen, of schrik je geen vlinders of insecten af bij het scherpstellen. Dat scherpstellen gaat door een vernieuwd en lichter gemaakt autofocussysteem snel en accuraat, stelt Olympus.

Olympus zegt dat het nieuwe objectief een zeer goede scherpte zal leveren, zoals je verwacht bij een macro-objectief. Ook de onscherpte belooft volgens de fabrikant erg mooi te zijn.  

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Anoniem

Over de maximale vergroting: Op de lens body staat 1.25X en geen 2.5X

afbeelding van Jasper van Bladel

Dat klopt, de 2,5x is bij 35mm equivalent in verband met MFT