Olympus bevestigt komst opvolger PEN E-P3 (video)

Olympus bevestigt komst opvolger PEN E-P3 (video)

Julian 4193 0
Olympus werkt aan een opvolger van de PEN E-P3, dat bevestigt Toshiyuki Terada in een video-interview met DIGIFOTO Pro. Op de Photokina werden de nieuwe Pen E-PM2 en Pen E-PL5 gepresenteerd, maar een opvolger voor de E-P3 bleef uit.

Sinds de komst van de PEN Mini vorig jaar bestaat de PEN-line-up uit drie modellen. Afgelopen Photokina presenteerde Olympus de opvolger van de Mini, de E-PM2. Ook werd een nieuwe PEN Lite aangekondigd, in de vorm van de E-PL5.

De E-PL5 is in veel opzichten een meer geavanceerde camera. Zo heeft de nieuwe PEN Lite een touchscreen, iets wat voorheen alleen op de E-P3 te vinden was. We vroegen ons dan ook af of Olympus de PEN-linie wellicht zou inkrimpen, gezien er geen opvolger voor het topmodel gepresenteerd werd.

Die vraag legden we voor aan Toshiyuki Terada, tijdens een video-interview op de Photokina. Terada is als Deputy General Manager bij de SLR Product & Marketing Planning-divisie één van de topmannen binnen de cameratak van Olympus.

'Opvolger PEN E-P3 komt zeker'

Terada verzekert ons dat de line-up met drie PEN-toestellen blijft bestaan. In het interview vertelt hij ons dat Olympus werkt aan verbeteringen, om de veeleisende gebruiker tevreden te stellen. Wat we precies kunnen verwachten in de nieuwe camera, die mogelijk als E-P5 door het leven gaat, wil Terada niet zeggen. Gezien de uitspraken van de topman verwachten we meer dan een kleine opfrisbeurt.

Een uitwerking  in woord en beeld van ons complete interview met Toshiyuki Terada verschijnt later online.