Olympus bereidt komst OM-D EM-1 voor met teaser-campagne

Julian 2010 1
Olympus start een teaser-campagne voor de introductie van een nieuw 'vlaggenschip'. Na het uitlekken van een video en diverse afbeeldingen van de Olympus OM-D E-M1 en een nieuw 12-40mm f/2.8-objectief is het echter makkelijk te raden wat we kunnen verwachten.

Op de Amerikaanse Olympus-website is een wit doek te zien, waaronder een nieuw toestel schuil gaat. In een andere afbeelding belooft Olympus dat er 'iets groots' op komst is. Nadat Engedget per ongeluk een filmpje online plaatste over de Olympus OM-D E-M1 en uitgelekte afbeeldingen van de high-end-csc met een nieuw 12-40mm f/2.8-objectief kunnen we echter wel raden wat er onder het doek schuil gaat.

Olympus teaser 1

De meeste kenmerken van de camera zijn dan ook bekend. Het micro four thirds-toestel krijgt een 16-megapixelsensor met fasedetectiepixels die ervoor moet zorgen dat je met behulp van een adapter ook fatsoenlijk kunt scherpstellen met de oude four thirds-objectieven uit het assortiment. Halverwege september zal Olympus de OM-D E-M1 officieel wereldkundig maken.

Olympus teaser 2

afbeelding van Anonymous

Een micro four thirds camera (geen hybride zoals steeds aangekondigd werd) waarop met een adapter ook four thirds lenzen bevestigd kunnen worden. Komt er in oktober dan een nieuw four thirds vlaggenschip waarop met een adapter ook micro four thirds lenzen bevestigd kunnen worden of wordt four thirds nu officieel niet meer serieus als standaard genomen door Olympus? Zou fijn zijn als ze dit nu eens definitief communiceerden zodat de eigenaren van four thirds lenzen (kit, pro en top-pro) eindelijk weten waar zij aan toe zijn.