Olieramp vanuit de lucht in beeld

Redactie 826 0
Perspective Aerials heeft zich gespecialiseerd in panorama's vanuit de lucht en heeft beelden geschoten van de olieramp in de Golf van Mexico. Door deze panoramafoto wordt de grootte van de ramp pas echt goed zichtbaar.

Vanaf een boot, afgemeerd naast de olievlek , wordt een radiografisch bestuurbaar helikopterje de lucht in gelaten met daaraan bevestigd een Canon 5D Mark II. Dat dit nog een behoorlijke klus was blijkt uit het commentaar van de makers: "Hoewel we veel geoefend hebben met het manoeuvreren in kleine ruimtes, hebben we de helikopter nooit eerder gelanceerd vanaf een onstabiele plek, nota bene in de regen. Tienduizend dollar kan in een keer weg zijn als er iets misgaat, dus het is zaak de bewegingen van de boot op de golven goed te timen met het landen van de helikopter."

© Aerial Perspectives / Klik op de afbeelding om deze te besturen

Test

Perspective Aerials, van voormalige Getty Images-medewerker Anthony Jacobs, deed vorig jaar nog een test met een vlucht van de helikopter boven de skyline van New York. Hiermee werd de deur geopend naar een moeilijkere en riskantere operatie boven de Golf van Mexico.

Hieronder is in een filmpje te zien hoe de camera bevestigd zit aan de helikopter en hoe deze manoeuvreert:

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie