Digitale Olympus OM op komst?

Oh My goodness: Olympus OM-D

jesse kraal 4173 1
Nee, we hebben niet te vaak naar Amerikaanse films gekeken. Met de campagne 'Oh My goodness!' probeert Olympus ons warm te maken voor een nieuwe compacte systeemcamera. In de slogan zit ook al een dikke hint verstopt naar de nieuwe camera: OM.

Olympus OM-D

Dat Olympus aan een nieuwe camera werkte, was al bekend. Photo Rumors wist de hand te leggen op een advertentie die achterop een fotoblad moet verschijnen.

Met die campagne wordt ook een duidelijke hint gegeven naar wat we kunnen verwachten: een herleving van de Olympus OM. Deze spiegelreflexen zonder autofocus werden tussen 1972 en 2002 geproduceerd en waren bekend om hun degelijkheid.

Olympus OM-D

Op 3 januari heeft Olympus de naam OM-D geregistreerd, kijk dus niet raar op als de camera deze naam mee krijgt. Met de OM-D kan Olympus het gat opvullen dat is ontstaan toen de productie van de E-30, E-450 en E-620 werd stopgezet. Samen met de Pen heeft Olympus dan twee sterke namen uit het verleden nieuw leven in geblazen.

Micro Four Thirds

Hoe de nieuwe camera er uit gaat zien is nog niet bekend, maar we verwachten dat vooral de styling van het toestel een verwijzing zal zijn naar het verleden. We vermoeden dat de camera overweg zal kunnen met de objectieven van het Micro Four Thirds-systeem en een goede ingebouwde (elektronische) zoeker zal hebben.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Aires

Laat het alsjeblieft een fullframe worden, ik heb een heerlijke voigtlander 40 2.0 met OM aansluiting.
* droomt verder *